Indkøbskoordinator

Til vores kontor i Odense søger vi en dygtig, struktureret og selvkørende indkøbskoordinator til vores key account team, hvor både arbejdsmoralen og arbejdsglæden er høj.

Hvem er vi?
Dymak er en verdensomspændende B2B supply chain virksomhed, som hjælper førende virksomheder verden over med at udvikle og source unikke koncepter inden for Home, Garden og Leisure segmenterne. Vi er ca. 150 kollegaer fordelt verden over og vi oplever i disse år en kraftig vækst. Med en flad organisationsstruktur og et stort fokus på vores værdier, er arbejdsmiljøet i top. I Dymak hersker en udpræget holdånd, og vi tror på, at det er vigtigt for at få en god dag på arbejde.

Du bliver en del af en global og innovativ virksomhed i et team bestående af key account managers og indkøbskoordinatorer for hvert deres område.

Du vil få udfordrende arbejdsdage, hvor det ofte går stærkt og med mange afvekslende arbejdsopgaver.

Om jobbet¨
Som indkøbskoordinator vil du have et tæt samarbejde med det øvrige team og i særlig grad med Key Account Manageren på den enkelte kunde.

Stillingen indeholder en bred vifte af arbejdsopgaver såsom:

  • sourcing af produkter
  • bestilling af vareprøver
  • beregning af priser og afgivelse af indkøbsordrer hos leverandører i udlandet samt opfølgning herpå
  • opdatering af ordrer og leverancer
  • sørge for at alle deadlines overholdes
  • daglig korrespondance på engelsk og dansk med vores kollegaer/leverandører i udlandet
  • kontakt med kunder i ind– og udland
  • spille en væsentlig rolle i at vores kunder oplever en kompetent og professionel service

Hvem er du?
Vi ønsker os en indkøbskoordinator, der har erfaring fra en lignende stilling og en uddannelsesmæssig baggrund, som måske er indkøbsassistent eller lignende. Hvis du oven i købet har erfaring inden for vores branche, er det et stort plus.

For at være den rette nye kollega for os, er du en habil IT-bruger med mod på at lære nye systemer. Du er vant til at yde en servicemindet indsats, og du går struktureret til opgaverne med gåpåmod.

Det er nødvendigt, at du behersker det danske og engelske sprog i både skrift og tale. Hvis du kan tale tysk, er det en fordel, men det er ikke et krav.

Det er vigtigt for os at bibeholde vores gode arbejdsmiljø med fokus på engagement, motivation, arbejdsglæde og dialog mellem kollegaerne – og her spiller du selvfølgelig også en vigtig rolle.

Har du spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål til stillingen eller er nysgerrig efter at høre mere, så er du velkommen til at kontakte Retail Manager, Claus Hansen på tlf. 92 82 46 45.

Søg stillingen
Vi glæder os til at modtage din ansøgning og dit CV hurtigst muligt.

Vi afholder samtaler løbende og indtil stillingen er besat.

Ansættelsesstart er snarest muligt.

Ansøgningsfrist
Snarest muligt.

Work location

Holkebjergvej 120
5250
Odense SV
DK

Contact person

Claus Hansen
0045 92824645